19 Haziran 2007 Salı

"Gezgin Kitap" Olur mu?


Başlığa bakıp hiç kitapta gezer mi diyebilirsiniz.Ama oluyor işte bu kitaplar geziyor.Kitaplıklarda duran arkadaşlarından ziyade üzerinde ki tozları silkeleyip kilometrelerce yol katediyor.İnternette gezinirken rastladığım http://www.gezginkitap.com/ web sitesini incelemenizi öneririm.

Sitesinde ;

"Başta İngiltere ve Amerika olmak üzere bir çok ülkede uygulanan bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. Belki bir çoğunuz duymuştur, belki de henüz tanışacaksınız. Bookcrossing. Türkçe'ye çevirmeye kalkarsak kitap gezdirme,kitap dolaştırma ya da Gezgin Kitap.Bu siteyi yapmamın amacı üyesi olduğum bir mail grubundan konuyla ilgili olarak aldığım mailldi. Amerika'da yeni çıkan bir modadan bahsediyordu mail. İnsanların kamuya açık yerlerde buldukları kitapları, okuduktan sonra yine herhangi bir yere bırakarak, elden ele dolaştırmalarını anlatıyordu. Okuduğumda çok cazip gelen bu uygulamayı, Türkiye'de başlatmak ya da zaten var olanı geliştirmek fikri düştü aklıma. Destek olacak bir kaç kişiyi de bulduğumda çok iyi sonuçlara ulaşacağımıza inanmaya başladım. Ve şu anda gezdiğiniz siteyi oluşturdum. Bu uygulamanın asıl yeri sokaklar aslında. Sitede yaptığımız ise dolaşan ve dolaşacak olan kitapları kayıt altında tutmak. Kitaplara vereceğimiz numaralarla kitapların nereleri dolaştığını izlemek. Umarım bu uygulamanın yayılması düşündüğümüzden de hızlı olur.Şunu belirtmeliyim ki bu fikrin orjinali bana ait değildir. Böyle bir site bookcrossing.com adresinde ikamet etmekte zaten. Uygulama olarak da sitenin işleyişi olarak da bu siteden esinlendiğimi belirtmek isterim. Ayrıca bu sitenin ticari anlamda hiçbir beklentisi de yoktur.Umarım bu uygulamaya katılım fazla olur ve kitap okuma seviyesinde ufak da olsa bir artışa sebep oluruz. "

demişler...Umarım dedikleri gibi okuma seviyesimizde ufak da olsa bir artış olur.Bu arada henüz rastlamadım "Gezgin Kitaba" ...Uğrarsa burda ayrıntılarını yazarım yakında.Tabii ki bu benim de "Gezgin Kitap" yaratmayacağım anlamına gelmiyor.Haydi hayırlısı...

Hiç yorum yok: