23 Haziran 2007 Cumartesi

Kaliteli bir mekan arayanlara: Loft




Harbiye Loft'un kapısından içeri adım atar atmaz kaliteyi, güleryüz ve dekorasyonun sizde bıraktığı etkiyi hissediyorsunuz.Borsa Lokantalarının veliahtı Umut Özkanca gencecik yaşına rağmen iyi bir iş çıkarmış.Popülaritesini devamlı koruyan Loft'un anlamı "düz,geniş,kolonsuz" olarak özetlenebilir.Dekorasyon Mimar Nazlı Gönensay tarafından yapılmış.



Loft'un ferah ve geniş barında içkinizi yudumlayabilir veya masalarda yemeğinizle beraber içkinizi yudumlayabilirsiniz...Yemeklerin hem sunumu güzel hem de lezzetli...Uluslararası lezzetleri de bulabilmek ve mönünün zenginliği de şaşırtıcı...Yediğim deniz levreği ızgara nefisti.Öncesinde gelen aperatiflere ise diyecek yoktu,deniz ürünleri köftesini kesinlikle denemelisiniz.Şarap çeşitleri de bence gayet iyi.Japon böreği içinse pek iyi şeyler söyleyemeyeceğim, açıkçası vasat buldum.Tatlı olarak seçtiğimiz çikolatalı sufle: badem "tuil" vanilyalı dondurma keyif vericiydi.Bu arada dana carpaccio ve incir ezmeli kaymak dondurmalı profiterolü de methediyorlar,henüz deneme fırsatım olmadı.:))) Müzik rahatsız edici değil,sohbet edebiliyorsunuz.Taksim-Nişantaşının tam arasında yeralan Loft'un fiyatları ne yazık ki ehven değil.Eee o kadar da olsun değil mi?Ancak özel günler ve yemekler için ideal bir mekan...



PS: Mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor.Bu arada yazlıkterası açılmış henüz gidip görme fırsatım olmadı.



Telefon: 0212 219 63 84
Adres: Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Harbiye

web: http://www.loftrestbar.com/

Lucca'ya dair...



Bebek Lucca ünlülerin uğrak yerlerinden biri.Geçen yaz sürekli Luccaya gitmiştim.Bu kış 1-2 defa daha gitme fırsatım oldu.uzun zamandır gidemesem de dekorasyonu ,yemekleri ve garsonlarının sıcakkanlığını sevdiğim bir mekan.Genelde kapıda eğer müdavim değilseniz içeri alınmama olasılığı sözkonusu.:))) Eğer tanıyorlarsa pek bir problem olmuyor.mekan çok geniş olmamasına karşın çok popüler bu da kalabalık sıkış tıkış bir ortam oluşturuyor.Genelde barda takılmayı seviyorum.Ahçıları yurtdışından gelme diye biliyorum.Harikalar yaratıyor,yaptığı yemekler sanat eseriymişçesine süslüyor,ve izlemekten keyif alıyorum.Makarnaları fena değil :))) Lucca burgeri beğeniyorum.Yine de genelde peynir tabağı ve kırmızı şarap tercih ediyorum; çünkü peynir tabağı tatminkar...Frozen ve Mojitosu başarılı.Fiyatlar düşünülenden çok daha ehven.Etrafınızda her an bir ünlüyü görmek mümkün.Mirkelam,Seray Sever,Pınar Altuğ,Tony ve birçoğu :)))



Tel: 212 57 12 55

Web: www.luccastyle.com

ajdar-çikita muz :)))) offf off off

Ne desem boş ...Ajdar Çikita Muz'u izleyin :)))

>

19 Haziran 2007 Salı

Birazda oyuna ne dersiniz?

Eveeet birazda oyun oynayalım.İnternette gezinirken rastladığım ilginç bir oyunu sizlerle paylaşayım.Oldukça basit ancak gayet keyifli bir oyun.Hadi tıklayın ne duruyorsunuz? :)))
http://www.miniclip.com/games/doodle/en/

"Gezgin Kitap" Olur mu?


Başlığa bakıp hiç kitapta gezer mi diyebilirsiniz.Ama oluyor işte bu kitaplar geziyor.Kitaplıklarda duran arkadaşlarından ziyade üzerinde ki tozları silkeleyip kilometrelerce yol katediyor.İnternette gezinirken rastladığım http://www.gezginkitap.com/ web sitesini incelemenizi öneririm.

Sitesinde ;

"Başta İngiltere ve Amerika olmak üzere bir çok ülkede uygulanan bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. Belki bir çoğunuz duymuştur, belki de henüz tanışacaksınız. Bookcrossing. Türkçe'ye çevirmeye kalkarsak kitap gezdirme,kitap dolaştırma ya da Gezgin Kitap.Bu siteyi yapmamın amacı üyesi olduğum bir mail grubundan konuyla ilgili olarak aldığım mailldi. Amerika'da yeni çıkan bir modadan bahsediyordu mail. İnsanların kamuya açık yerlerde buldukları kitapları, okuduktan sonra yine herhangi bir yere bırakarak, elden ele dolaştırmalarını anlatıyordu. Okuduğumda çok cazip gelen bu uygulamayı, Türkiye'de başlatmak ya da zaten var olanı geliştirmek fikri düştü aklıma. Destek olacak bir kaç kişiyi de bulduğumda çok iyi sonuçlara ulaşacağımıza inanmaya başladım. Ve şu anda gezdiğiniz siteyi oluşturdum. Bu uygulamanın asıl yeri sokaklar aslında. Sitede yaptığımız ise dolaşan ve dolaşacak olan kitapları kayıt altında tutmak. Kitaplara vereceğimiz numaralarla kitapların nereleri dolaştığını izlemek. Umarım bu uygulamanın yayılması düşündüğümüzden de hızlı olur.Şunu belirtmeliyim ki bu fikrin orjinali bana ait değildir. Böyle bir site bookcrossing.com adresinde ikamet etmekte zaten. Uygulama olarak da sitenin işleyişi olarak da bu siteden esinlendiğimi belirtmek isterim. Ayrıca bu sitenin ticari anlamda hiçbir beklentisi de yoktur.Umarım bu uygulamaya katılım fazla olur ve kitap okuma seviyesinde ufak da olsa bir artışa sebep oluruz. "

demişler...Umarım dedikleri gibi okuma seviyesimizde ufak da olsa bir artış olur.Bu arada henüz rastlamadım "Gezgin Kitaba" ...Uğrarsa burda ayrıntılarını yazarım yakında.Tabii ki bu benim de "Gezgin Kitap" yaratmayacağım anlamına gelmiyor.Haydi hayırlısı...

Vitalis Meyveli Müsli


İlk yorumum "Vitalis Meyveli Müsli"'ye ait. Bir süredir kahvaltı edememekten şikayeti olan bendeniz,kalktım kahvaltılarımı müsli & benzeri yiyecekler ve sütü karıştırarak ortaya çıkan şahane tatları :))) denemeye başladım.Doğa'nın "Keten Tohumlu Müsli"'si hala yarım duruyor.Zira pek tadını beğenmedim."Meyveli Müsli"si de pek fena değildi.Nesfit&Fruits Doğa'dan çok daha iyiydi.Ancaak Bugün aldığım Dr. Oetker "Vitalis Meyveli Müsli" içeriğinin zenginliğiyle fark yaratıyor.Aynı zamanda keyifte alıyorsunuz.
Zayıflarken C vitamini ve meyve eksiğini gidermek,aynı zamanda şekersiz oluşuyla ben açıkçası beğendim.Tavsiye de ederim...
Sitelerinde(http://www.droetker.com.tr/tarifler/TV/nektarinlimusli.htm) bulduğum bir de tarif ekleyeyim tam olsun.

Dr. Oetker ürünleri :
Dr. Oetker Pudra Şekeri,Dr. Oetker Vitalis Meyveli Müsli,Dr. Oetker Vitalis Crunchy Ballı Müsli

Nektarinli Müsli
Malzemeler: 5 adet kayısı3 adet beyaz nektarin1 büyük kırmızı nektarin1 şeftali1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri1 su bardağı yoğurt3-4 yemek kaşığı Dr. Oetker Vitalis Meyveli Müsli
Hazırlanışı:Meyveleri yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın ve küp küp kesin. Yoğurt ve pudra şekerini bir çatal yardımı ile çırpın. Geniş bir servis tabağının altına meyveler karışık olarak yayın. Ortalarını biraz açın ve yoğurdu koyun. Tabağın üzerini meyveli müsli ile süsleyin.
Erikli Müsli
Malzemeler: 4 adet mürdüm eriği4 adet benekli erik4 adet kırmızı erik4 adet italyan eriği1,5 çay bardağı yoğurt1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri3 yemek kaşığı Dr. Oetker Vitalis Crunchy Ballı Müsli
Hazırlanışı:Meyveler yıkayıp çekirdeklerini çıkartın ve küçük küçük doğranır. Yoğurdu pudra şekeri ile çırpın ve bir servis kasesinde yoğurt ve erikleri karıştırın. Üzerini müsli ile süsleyin.

Afiyet olsun :)))