17 Ağustos 2007 Cuma

Kredi kartı Faizlerine İndirim


KREDİ KARTI FAİZLERİNE İNDİRİM

Kredi kartında en yüksek faizi uygulayan bankalar, 0.01-0.02 puan indirime gitti. Akbank, Garanti, Yapı Kredi, Fortis, Tekstil, Finans, Denizbank ve Anadolu bu kısmi indirimle en yüksek kredi kartı faizli banka sıfatını indirim yapmayan HSBC’ye bıraktılar.
Kredi kartında en düşük faizi de son iki aydır olduğu gibi Turkland Bank uyguladı. Hariri Grubu'nun, satın almasından sonra, adını MNG'den Turkland'e çevirdiği banka, 2.75 akdi, 3.58 gecikme faizi ile en düşük faizi aldı.
ANKA Ajansı'nın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) yapılan bildirimlerden derlediği bankaların temmuz ayında uyguladığı kredi kartı faiz ve ücretlerine göre, en düşük akdi faizi yüzde 2.75 ile Turkland alırken; en yüksek akdi faiz oranını yüzde 5.57 ile HSBC uyguladı. Bu alanda bir önceki ayda aynı oran ile en yüksekleri oluşturan Akbank, Garanti, Yapı Kredi, Fortis, Tekstil, Finans, Denizbank 0.02 puanlık indirimle akdi faiz oranını yüzde 5.55’e çektiler. Citibank ise 0.1 puan artışla 5.55’e çıkarak, akdi faiz artıran tek banka oldu.
Gecikme faizinde de en düşük oran yüzde 3.58 ile Turkland Bank'de uygulandı. En yüksek gecikme faizini ise yüzde 6.21 ile HSBC aldı. Aynı faizi uygulayan Akbank, Garanti, Yapı Kredi, Fortis, Citibank, Tekstil, Finans, Denizbank, Anadolu ise 0.01 puanlık indirimle faiz oranlarını yüzde 6.20’ye çektiler. Yıllık ücret yine tüm bankalar tarafından alındı. En düşük yıllık kredi kartı ücreti 3 YTL ile Ziraat Bankası'nda, en yüksek ücret ise 30 YTL ile Akbank, Garanti, Yapı Kredi, Finansbank tarafından alındı.



Kaynak: ANKA

Hiç yorum yok: